Traductor

Benvinguts al blog de les biografies musicals relacionades amb JUDAS PRIEST.

La seva creació respon a la necessitat d' anar afegint noves dades que no es troben recollides en les actuals edicions en paper -tant a Judas Priest. Los dioses del metal (Quarentena Ediciones, 2008) com a Judas Priest. Los defensores de la fe (Quarentena Ediciones, 2012)-, així com informacions derivades de la seva publicació. Igualment vol servir de nexe entre l'autor i aquells lectors que vulguin expressar-li la seva opinió.

Su creación responde a la necesidad de ir añadiendo nuevos datos que no se encuentran recogidos en las actuales ediciones en papel
-tanto en Judas Priest. Los dioses del metal (Quarentena Ediciones, 2008) como en Judas Priest. Los defensores de la fe(Quarentena Ediciones, 2012)-, así como informaciones derivadas de su publicación. De la misma manera quiere servir de nexo de unión entre el autor y aquellos lectores que quieran expresarle su opinión.



02 de juliol 2025

Judas Priest llencen una nova plaga bíblica sobre Barcelona per a expiar els pecats de les ànimes corrompudes!


Un any després de la seva darrera visita al Sant Jordi Club, els Déus del metall tornaven a Barcelona, en el marc del Barcelona Rock Fest gramenetenc per a impartir justícia divina als seus fidels devots. Un concert en format de festival d’estiu on els Sacerdots retallen el seu repertori en comparació a les descàrregues en solitari (“Metal Gods”, “Firepower” i “Judas Rising” són omeses) i es veuen relegats a començar el seu xou al capvespre quan el sol s’ha posat, però la llum del dia encara no ha cedit el seu protagonisme a la negror de la nit.


Una gira amb un setlist incendiari on reten homenatge als trenta-cinc anys de la publicació de Painkiller tocant-lo gairebé sencer (només es deixen al tinter “Leather Rebel” i “Metal Meltdown”) i compartint protagonisme amb peces dels seu recent Invincible Shield (“The Serpent And The King, “Gates Of Hell” i “Giants In The Sky”), salpebrat amb clàssics insubstituïbles («Breaking The Law» o «Hell Bent For Leather»), d’altres d’anada i tornada com «Freewheel Burning» i gemmes recuperades com «Solar Angels».
Una producció amb un joc de llums correctíssim i una escenografia modesta que recrea el detall de la part inferior de la portada del disc Painkiller, el d’una ciutat arrasada del centre de la qual hi emergeix la forca del diable i que a l’escenari apareix disposada darrera de la bateria d’en Travis. Com a teló de fons, una pantalla on es combina la projecció d’imatges de la banda en directe amb d’altres relacionades amb la temàtica de les cançons, i a banda i banda, lones amb les figures del Painkiller i el guerrer portador de l’escut invencible i la imatge que representa aquest “Shield Of Pain Tour”.


El del Rock Fest va ser un recital increïble i una actuació pletòrica, amb un so millorable (el baix de l’Ian Hill s’escoltava en ocasions massa distorsionat), un Richie Faulkner estel·lar que continua ocupant-se dels solos d’en K. K. i del 99% dels d’en Tipton, un Andy Sneap que més aviat aporta poc, un Scott Travis inqüestionable i un Rob Halford que, en contra de tot pronòstic i des de la reunió amb els Déus del metall, canta millor gira rere gira.
Fins aquí tot perfecte, però si el concert de Santa Coloma serà recordat per alguna cosa és per la sospita de l’ús per part d’en Rob Halford d’una pista de veu enregistrada quan es planta al bell mig de l’escenari, la llum dels focus cau damunt d’ell i comença a entonar els primers i esbudellants versos d’«All Guns Blazing». Una especulació alimentada per un sector testimonial de la premsa especialitzada on line que posa en entredit els darreres anys de la carrera d’en Halford i que, de confirmar-se, hauria de fer replantejar seriosament a Judas Priest la necessitat de seguir fent shows arreu si, per tirar endavant actuacions vocals dignes, el seu cantant necessita recórrer a recursos externs. De vegades cal deixar-ho estar si ja no es pot oferir pels propis mitjans allò que s’espera d’un i que -ni més ni menys- és carregar-se a l’esquena el nom de la banda més important de heavy metal de tots els temps. Cal saber parar en el moment adequat, i no trepitjar el llegat de Judas Priest perquè ni els seguidors ni el nom ho mereixen.  


Però siguem justos i no venguem la pell de l'os abans de caçar-lo. D’una altra banda, si aquests comentaris es generalitzen i en Rob o algú de l’entorn de la banda en surt al pas i els desmenteix amb raons de major envergadura que una mera apreciació, caldria més que una simple rectificació per part del web i el canal que han escampat el rumor per rescabalar el nom del Metalgod ja que la gratuïtat de difondre aquesta informació hauria instal·lat l’ombra de la sospita damunt de la veu arquetípica del metall.
Opinions diverses i variades a part, al Rock Fest es va presenciar un brutal i inoblidable concert que a continuació podeu veure íntegrament (la primera de les dues filmacions recull l’inici frustrat de l’actuació amb un simpàtic Faulkner encaixant esportivament la seva explosiva sortida en va, mentre que la segona gaudeix d’un so més potent). Jutgeu vosaltres mateixos i mateixes.